Informație

Rațe: ceai inelat

Rațe: ceai inelat

Răspândire și habitat

Mică rață originară din America de Sud. Se găsește, de asemenea, în multe zone din nordul Europei și Asia (până în Japonia). Specii migratoare. Mult apreciată ca pasăre de grădină, atât pentru penajul frumos pe care îl întreține pe parcursul anului, cât și pentru adaptabilitatea sa la diferite condiții climatice și pentru coexistența cu alte specii, mai ales dacă sunt de dimensiuni reduse.

Caracteristici morfologice

Dimorfismul sexual este puternic.
Masculul are capul maro cu o bandă mai închisă în centru. Pieptul este brun prăbușit cu negru care se decolorează pe părțile laterale. Ursul este roșiatic, oglinda de aripă verde metalică, undertail alb cu coada neagră. Ciocul are ochi albăstrui și întunecați.
Femela are o culoare maro, mai închisă pe spate, cap și aripi. Ciocul este gri-albăstrui.
Dimensiune 31 cm și greutate 0,35 kg.

Nutriție și comportament

Dieta se bazează pe insecte, larve, moluște, ierburi acvatice și semințe. Perechile se formează la începutul primăverii, iar reproducerea are loc în jurul lunii aprilie-mai. Femelele depun 8-10 ouă cu coajă de culoarea fildeșului în cuiburile ascunse printre vegetație sau în golurile copacilor. Ecloziunea durează aproximativ 22 de zile. Îngrijirea urmașilor este încredințată ambilor părinți.

Inelar Mascați și Femei - Callonetta leucophrys

Pereche de teal inelată - Callonetta leucophrys (Www.fazendavisconde.com.br)


Video: Am facut piscina la rațe (Ianuarie 2022).