Informație

Rațe: Casarca

Rațe: Casarca


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Răspândire și habitat

Trăiește într-o gamă vastă de la estul Europei până în Asia și în unele zone din nord-vestul și estul Africii. Există multe populații, unele migratoare și altele permanente. Preferă zonele bogate în apă dulce, chiar dacă nu disprețuiește mai mult coaste de mare protejate.

Caracteristici morfologice

Penajul masculului este roșu-ruginiu, cu un inel în mijlocul gâtului și capul umbrit spre alb. Aripile au o bară verde-albastră și, în zbor, sunt mai deschise în partea inferioară. Coada este neagră. Picioarele sunt de culoare gri-negricioase. Ochi întunecat.
Femela este foarte asemănătoare cu masculul. Are un semn alb pe față care acoperă joncțiunea ciocului și zona din jurul ochilor.
Mărimea variază de la 61 la 67 cm.

Nutriție și comportament

Animal grecesc care se adaptează cu ușurință la diverse medii. Se hrănește cu moluște, pești mici, melci, lăstari, fructe de pădure și semințe pe care le găsește de-a lungul malurilor râurilor, pârâurilor și iazurilor. În captivitate se reproduce cu o anumită ușurință și este apreciată ca o pasăre de grădină.
Formați perechi stabile care apără teritoriul. Femela depune 8-10 ouă în râpele rocilor sau copacilor bătrâni, iar eclozarea, protejată de mascul, timp de aproximativ 30 de zile.

Casarca - Tadorna ferruginea

Casarca - Tadorna ferruginea (Www.trub-ziergefluegel.ch)

Casarca - Tadorna ferruginea (foto www.radioactiverobins.com)


Video: Rata leseasca cu boboci eclozand muscovy duck, canard de barbarie, warzenenten, anatra muta (Mai 2022).