Informație

Viața sălbatică în Italia: Cuckoo Cuculus canorus Linnaeus, 1758

Viața sălbatică în Italia: Cuckoo Cuculus canorus Linnaeus, 1758


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Clasificare și distribuție sistematică

Clasă: păsări
Ordin: Cuculiformi
Familie: Cuculidi
Drăguț: Cuculus
Specii: C. canorus Linnaeus, 1758

Cucul este răspândit pe tot globul: Europa, Africa de Sud, Asia, America de Nord și Australia; singura excepție sunt zonele arctice. În general, sunt păsări de trecere pe insulele Oceanului Indian și Atlantic.

Cucorus canorus are patru subspecii:
- Cuculus canorus canorus
- Cuculus canorus bangsi
- Cuculus canorus subtelephonus
- Cuculus canorus bakeri

Cucuo - Cucorus canorus (foto https://ousewasheslps.wordpress.com)

Cuibul cuibul cuibărit de o trestie, mama sa adoptivă

Cucuo - Cucorus canorus (foto http://ichn.iec.cat)

Personaje distinctive

Lungime: 33 cm
Lungime: 55-60 cm
Greutate: 80-140 gr

Penajul său este caracterizat în partea superioară printr-o gradație albastru-gri, în timp ce capul, pieptul și părțile inferioare sunt albe până la
tije întunecate; cu un cioc lung cu vârful negru și picioare puternice de zigodactil (două picioare în față și două în spate).

Biologie

Trăiește în pădure, dar nu cuibărește. Fiecare femelă cercetează un teritoriu vast în căutarea cuiburilor în construcție, apoi identifică momentul depunerii ouălor de către pasărea proprietară. El alege momentul în care cuibul nu este locuit, scoate un singur ou și își pune singur pe el. Peste câteva zile depune aproximativ cincisprezece ouă în mai multe cuiburi.
După 12 zile, oul cucului eclozează, în general înaintea celorlalți. Puiul, ceh și gol, scapă de ouă și eventual de alți pui în primele 4 zile aruncându-i din cuib.
Se hrănește cu insecte, omizi, păianjeni, viermi și larve.


Video: La stana The sheepfold (Mai 2022).