Informație

Viața sălbatică în Italia: pescărușul Herring

Viața sălbatică în Italia: pescărușul Herring


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Clasificare și distribuție sistematică

Clasă: păsări
Ordin: Charadriiformes
Familie: pescăruși
Drăguț: Larus
Specii: L. michahellis

Pescărușul cu pescăruș (pescărușul cu picioruș sau cu pescărușul mediteranean) este o specie tipică a zonei mediteraneene, dar cu populații prezente și pe coastele atlantice ale Franței și Spaniei, precum și în Marea Egee și Marea Neagră. Cuibărește pe sol sau pe stânci, în unele insule, uneori chiar și pe acoperișurile caselor.
Poate fi confundat cu pescărușul hering (Larus argentatus) cu care coexistă în unele zone de reproducere și cu pescărușul caspic (Larus cachinnans). Cu toate acestea, pescărușul cu picioare galbene se caracterizează printr-o culoare deschisă și este mai ușor decât pescărușul hering.

Pescăruș hering - Larus michahellis (foto www.sevcikphoto.com)

Exemplare de pescăruș Herring - Larus michahellis (foto http://chrisgibbins-gullsbirds.blogspot.it)

Pescăruș hering - Larus michahellis (foto http://ibc.lynxeds.com)

Personaje distinctive

Greutate medie: 550-1.500 gr
Lungime: 55-67 cm
Lungime: 138-155 cm

Colorarea este albă cu spatele cenușiu și partea superioară a aripii și vârful aripii negre. Cioc galben cu o pată roșie lângă vârf, în partea inferioară. Picioare galbene. Tinerii au o culoare maronie mototolită care devine treptat mai grizonată până când lipoarea adulților este luată în al treilea an.

Biologie

În esență specii coloniale, poate uneori să cuibărească în perechi izolate. Densitatea cuibului în colonii poate atinge valori de 10 cuiburi / 100m2. Zona din jurul cuibului este apărată de conspecifice, mai ales de mascul. Depunerea are loc între sfârșitul lunii martie și începutul lunii mai. Cuibul este așezat pe stâncă sau pe sol, de obicei cu puțin material și uneori cu ouăle depuse pe pământul gol. Pe Po, cuiburile sunt construite acumulând crenguțe cu câțiva decimetri lungime și așezate pe pământ în apropierea vegetației. Se pun 2-3 ouă cu o culoare diferită; dimensiune 69 × 49 mm. Incubația, realizată de ambii părinți, durează 27-31 de zile. Cei tineri, precoce și semi-nidifugi, devin independenți la aproximativ 40 de zile. Dieta extrem de variabilă în funcție de disponibilitate. Se hrănește cu o cantitate mare de vertebre marine și terestre și nevertebrate, precum și de plante, deșeuri și resturi de animale moarte. De asemenea, se hrănește la o distanță de 40 km de colonii sau cămine de iarnă.


Video: Wildlife at winter - Fauna sălbatică iarna 2016 - 2017 (Mai 2022).