Informație

Viața sălbatică în Italia: Pelican Pelecanus onocrotalus Linnaeus, 1758

Viața sălbatică în Italia: Pelican Pelecanus onocrotalus Linnaeus, 1758


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Clasificare și distribuție sistematică

Clasă: păsări
Ordin: Pelicaniformi
Familie: Pelicanidi
Drăguț: Pelecanus
Specii: P. onocrotalus Linnaeus, 1758

Pelicanul comun sau pelicanul alb trăiește în lacuri interioare și mlaștini din sud-estul Europei, Asia și Africa. Vizualizări foarte rare în Italia.

Pelican - Pelecanus onocrotalus (foto http://www.vogelwarte.ch)

Pelican - Pelecanus onocrotalus (foto Rui Ornelas)

Pelican - Pelecanus onocrotalus (foto www.planetofbirds.com)

Personaje distinctive

Lungime: 150-175 cm
Lungime: 300 cm
Greutate: 10-15 kg

Libertatea acestui pelican este în principal albă cu lovituri de perie negre. Ciocul mare este galben cu reflexii albastre și capătul roșu. Punga gulară, așezată sub cioc și folosită pentru a acumula peștele prins, este galbenă, precum și picioarele.

Biologie

În general, cuibăresc strâns în multe colonii. Femela depune 2-4 ouă într-un cuib făcut din crenguțe, pe un copac sau în iarbă. Tinerii sunt crescuți de ambii părinți. Obținut exclusiv în apă, mâncarea constă în pește și crustacee. Adesea, pelicanul ține mai multă pradă în ciocul sacului. Pelicanul este o specie extrem de gregă, iar în perioada de reproducere se pot crea colonii de cuiburi de 30.000 de perechi.


Video: American White Pelicans Travel to Saskatchewan Looking for Love. Wild Canadian Year (Mai 2022).