Informație

Faună sălbatică în Italia: arici Erinaceus europaeus

Faună sălbatică în Italia: arici Erinaceus europaeus


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Clasificare și distribuție sistematică

Clasă: mamiferele
Ordin: insectivore
Familie: Erinaceidi.
Drăguț: Erinaceus
Specii: europaeus

Ariciul occidental (Erinaceus europaeus) este răspândită în toată Europa și în mare parte din Asia de nord. Trăiește în maquis și în pădure de la câmpii până la munți până la aproximativ 1500 m altitudine. Se găsește cu ușurință în câmpuri și grădini. În Italia este prezent pe întreg teritoriul, inclusiv în insule. Vânătoarea de arici a fost practicată în trecut, dar astăzi specia este protejată conform L. 11/02/1992, n.157, deoarece este considerată o specie care nu poate fi vânată.
În unele părți ale Europei de Est, se suprapune sau este înlocuit de ariciul estic (Erinaceus concolor).

Femeie arici cu tinere (foto Matteo Matichecchia)

creț

Personaje distinctive

Lungimea capului: 26-35 cm
Lungimea cozii: 2-4 cm
Lungimea urechilor: 20-35 mm
Greutate: 450-1.200 grame

Întregul arici, cu excepția mușchiului, picioarelor și părților inferioare, este acoperit cu spini de aproximativ 2 cm lungime, de culoare gri, cu lapice albicios. Trunchiul este mare și plin, cu capul care nu este foarte bine separat de corp; picioarele sunt puternice, cu degetele cu unghiile puternice; botul este îndreptat; coada scurtă și groasă. Femela este mai mare decât masculul.

Biologie

Se hrănește cu insecte și unele nevertebrate (râme și moluște), dar și cu ghinde, fructe de pădure, păsări, reptile și chiar șoareci tineri. Activ în principal la amurg, dar și noaptea, în timpul zilei rămâne în cuib. Hibernează din octombrie până în aprilie; temperatura corpului scade de la 34 ° la 4 ° C. În natură poate trăi între 7 și 10 ani.
Sunt animale esențiale solitare, cu excepția perioadei de împerechere, al cărui ritual poate dura până la câteva ore. Pentru a se suna reciproc, aricii emit fluiere. Între aprilie și septembrie, femela dă naștere la 1 până la 9 descendenți, care se nasc cu pielea corectă și pete, la care crește apoi spinările, care sunt inițial complet albe, rare și moi; după aproximativ șase săptămâni, tinerii sunt complet independenți.

Ariciul estic Erinaceus concolor

Se găsește în principal în Europa de Est și parțial în Europa Centrală și de Est; în Europa Centrală și de Est se suprapune sau este înlocuit de ariciul vestic. În Italia trăiește în câmpiile și dealurile Friuli-Venezia Giulia, Veneto și Trentino-Alto Adige.
Asemănător ca aspect și biologie cu ariciul vestic.


Video: Egel - European hedgehog - Erinaceus europaeus (Mai 2022).